Debut för Annika

Nu sitter jag här, har precis läst Sofias inlägg och ska försöka få ner några första rader. Ja, det är debut för mig och jag känner mig som bambi på hal is. Vet inte riktigt hur jag ska få ner allt, hur jag ska uttrycka mig och vad jag ska skriva. Men jag gör som Sofia sa - kämpar på och snart är nog även jag inne i "blogg tänkandet", om man nu blir det.

Jag har aldrig varit riktigt insatt i vad ekologiskt betyder och har inte heller levt speciellt ekologiskt. Jag känner mig duktig när jag köper ekologisk mjölk på ica, men vet egentligen inte varför jag gör det. Jag vet att korna ätit ekologiskt foder och växt upp ekologiskt, men vad betyder det? Hur kan jag lita på att allt är ekologiskt?

Om vi nu ska fortsätta på det här spåret så kan jag ju berätta om vad man kan hitta hemma hos familjen Carlstedt som är ekologiskt. Jag tror jag kan räkna på mina fingrar vad det är. Det första är mjölken, oftast ekologisk mjölk med det händer såklart att vi köper "vanlig" mjölk också. Det andra jag hittar är ekologiskt grönt te, känns lite väl avancerat men varför inte. Jag googlade på "ekologiskt grön te" och fick förklaringen att Ekologiskt te är te ifrån ekologiska gårdar fria från kemikalier. Jaha, jovisst, det låter ju bra! Smakar som vilket grönt te som helst, men det känns liksom bra efter - med tanke på att det är ekologiskt. Jag försöker hitta fler ekologiska saker här hemma men hittar varken mer mat eller några andra produkter. Det känns som att jag och min familj inte är så bra förebilder inom det här ämnet, inte än så länge iallafall. Det kanske blir förändring nu, vem vet.. Det får blir en utmaning!

Imorgon kommer jag och Sofia skriva om vårat projektarbete och varför vi har skapat den här bloggen, så kika in då!

Sofia presenterar

Jag har aldrig kunnat bestämma mig. Att göra ett val kan för mig ta flera timmar, att bestämma hur jag ska göra kan ta flera dagar och att ta ett beslut har jag knappt lyckats göra på 18 år. Frågar man min mamma är jag en "periodare", frågar man den lilla djävulen inom mig skulle den svara att beslutsångesten har jag fått för mina synder, men om man frågar man den lilla ängeln inom mig skulle den istället svara att valmöjligheten har jag fått för mina bedrifter.

Jag är ju trotsallt bara människa!

Jag har aldrig i mitt liv varit miljömedveten, såvida "man ska inte svälja tuggummi"-tänket nu är att tänka miljömedvetet. Jag och min bästa kompis Markus brukade sitta på gatan framför våra hus och laga ekologiska tre rätters-middagar gjorda på vatten, sand, sten och avbrutna kvistar, toppat med nyplockade färska ekblad. Allt kom från Batterigränds ena gård, den med jämna husnummer, allt var naturligt. Därav var vi ekologiska kockar.

Snacka om att man aldrig insett vad ordet ekologiskt betyder, jag vet det knappt idag ens. En sten är ekologisk i min värd, den bara ligger där grå och ful och den är så naturlig den kan bli. Det var därför jag gjorde soppa på den som liten. Ett grönt blad är för mig ekologiskt för det hänger och dinglar där på trädet och faller av när tiden är inne. Det var därför jag plockade av alla bladen från våra syrénbuskar när jag va liten. För att jag aldrig i mitt liv fått en förståelse för vad miljön innebär för vår jord.

Jag gör saker idag som jag vet är fel ur ett miljöperspektiv. Men jag tänker inte alltid med hjärnan, trots att jag egentligen vet. Som i lördags t.ex. jag svalde minst 5 tuggummin den natten!


RSS 2.0